23 januari 2011

In het Dagblad van het Noorden is een recensie van Totaal Loss gepubliceerd, geschreven door Joep van Ruiten: "Het knappe zit vooral in de gedurfde muzikale vertaling waarmee de poëzie, de dichter én de luisteraar een dienst wordt bewezen."
Voor de hele recensie, zie Pers of ga naar Woest en Ledig.

20 januari 2011

Op literair weblog De Contrabas is vandaag een recensie gepubliceerd over Totaal Loss. Deelder verdient meer erkenning als dichter, stelt recensent Chrétien Breukers, Louis Gauthier zet daarin met Totaal Loss een volgende stap.
Voor de hele recensie, zie Pers of ga naar De Contrabas.

14 januari 2011

Vandaag verschijnt in de Volkskrant een recensie van Totaal Loss door recensent Erik van den Berg. Een positief artikel dat de kern van Totaal Loss goed weet te treffen.
Voor de hele recensie, zie Pers.

6 december 2011

Op Radio 6, in het programma Winfried draait door (14:00-16:00u), is het vandaag Deelder Dinsdag. Dit betekent veel aandacht voor de favoriete muziek van Jules Deelder, maar natuurlijk ook voor de muziek van zijn nieuwste album, Totaal Loss. Jules Deelder en Louis Gauthier zijn daarnaast allebei te horen in voicemails die zij hebben achtergelaten voor presentator Winfried Baijens. Voor de oplettende luisteraar is er bovendien een exemplaar van Totaal Loss te winnen.
Voor de hele aflevering, zie Pers.

3 december 2011

Op Torpedo Magazine wordt in een artikel van de hand van Sven Schlijper Totaal Loss besproken: "Jules Deelder heeft zich laten verleiden actief, performatief en met nieuwe inspiratie in de interpretatie een aantal van zijn gedichten volledig te laten opgaan in een symbiotische samenklank met de muziek van Gauthier, waarmee deze van een nieuwe en onvermoede inhoud worden voorzien. (...) De moeite van het naarstig op zoek gaan ernaar (zeker bij wijze van Sintcadeau) meer dan waard."
Voor het hele aflevering, zie Pers.

23 november 2011

Op NU.nl staat een interview over Totaal Loss met Jules Deelder en Louis Gauthier: 'Jules Deelder niet alleen voor de elite'. Het interview vond plaats tijdens Klup Vurrukkulluk, de feestelijke afsluiting van de actie rondom 'Het Leven is Vurrukkulluk' van Nederland Leest. Te midden van dit literaire feestje hadden Deelder & Gauthier genoeg te vertellen (en debatteren) over Totaal Loss, jazz, elites en rollercoasters...
Zie Pers.

19 november 2011

Nu te beluisteren: de populaire composite 'Voor Ari', track 6 van Deelder & Gauthier - Totaal Loss.
Zie Video.

11 november 2011

Vandaag in NRC Handelsblad een aankondiging van Deelder & Gauthier - Totaal Loss.
Zie Pers.

11 november 2011

Op de website van Meander Magazine is een prachtrecensie verschenen van Totaal Loss door Joop Leibbrand, met de titel: 'In volle harmonie'.
"Het geheel is opvallend harmonieus (...) het onverklankbare wordt wel degelijk verklankt. (...) Niet alleen verveelt hij [het album, red.] geen moment, hij wordt zelfs na een aantal keren beluisteren beter."
Zie Pers.

10 november 2011

Van 16:00 tot 18:00 uur vindt in Athenaeum Boekhandel de officiële presentatie plaats van Deelder & Gauthier - Totaal Loss. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door de Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr. Jules Deelder en Louis Gauthier zullen toelichting geven op hun werk alsmede een signeersessie verzorgen.

Speciale (pers)verzoeken kunnen worden gericht aan Gauthier Productions. Zie voor gegevens onder Contact.

9 november 2011

In de Parool van vandaag is een mooi interview verschenen met Louis Gauthier en Jules Deelder: 'Gedichten kleuren met muziek'.

7 november 2011

In Boekhandel Athenaeum aan het Spui, het literaire hart van Amsterdam, is vanaf vandaag een indrukwekkende etalage te bezichtigen geheel afgestemd op de release van Totaal Loss.

6 november 2011

Vandaag (en morgen) is Totaal Loss op de website van Athenaeum Boekhandel 'Boek van de Nacht'. Kijk op de website voor mooie voorproefjes van het album.

6 november 2011

Bram Oostveen maakte een mooie videoanimatie bij het nummer 'Goddank', onder andere te zien op Literair Weblog Tzum.

5 november 2011

Interview met May Enklaar voor het programma DR'OP bij Amsterdam FM. 'The Man with the Weird Beard' (featuring Benjamin Herman) beleefde zijn radioprimeur!

31 oktober 2011

Vandaag een interview met Jules Deelder en Louis Gauthier over Totaal Loss in de NRC-Next.

28 oktober 2011

Het binnenwerk van Totaal Loss is gedrukt bij Drukkerij Wilco in Amersfoort. Het resultaat is prachtig geworden. De designs spatten van het papier!

18 oktober 2011

Interviews en fotoshoot met Jules Deelder en Louis Gauthier voor het Parool en NRC Next. Het resultaat zal in de week van de release in de dagbladen worden gepubliceerd.

07 oktober 2011

Ramsey Nasr door Keke Keukelaar
foto: (c) 2011 Keke Keukelaar

Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr, heeft toegezegd graag aanwezig te willen zijn op 10 november 2011 op de presentatie van Totaal Loss om het eerste exemplaar van de uitgave in ontvangst te nemen.

03 oktober 2011

Aankondiging
Op 10 november 2011 van 16:00 tot 18:00 uur vindt de feestelijke presentatie van Totaal Loss plaats in Athenaeum Boekhandel te Amsterdam. De etalage van Athenaeum zal speciaal voor de gelegenheid zijn ingericht rondom de release. Jules Deelder en Louis Gauthier zullen beiden aanwezig zijn. Tevens verzorgen zij een signeersessie.
De presentatie is vrij toegankelijk.
Meer informatie volgt snel.

03 oktober 2011

Publicatie tracklist van album in een door Louis Gauthier gemaakte stopmotion-video.
Zie video.

30 augustus 2011

Masteringcheck door Sven Lens
Studio As Loud As, Herveld.

08 & 09 augustus 2011

Opname saxlicks door Benjamin Herman en Hans Dulfer
Studio 150, Amsterdam.

25 juli 2011

Persfoto’s online n.a.v. fotoshoot. Zie Pers.

11 juli 2011

Fotoshoot met Jules Deelder en Louis Gauthier.
Opnames videoreportage Totaal Loss.

03 juli 2011

De website van Totaal Loss is online.

01 juli 2011

Distributie van de najaarsprospectus van Prometheus aan boekwinkels in Nederland en België.

juli 2010 - augustus 2011

Composities, opnames en vormgeving Totaal Loss.