Totaal Loss

Cover Deelder & Gauthier - Totaal Loss

Totaal Loss is het tweede deel in de muziek- poëzietrilogie van componist en multimedia- designer Louis Gauthier. Eerder maakte hij met Gerrit Komrij het succesvolle cd-boek Dansen op Spijkers. Gauthier is voor deze uitgave een samenwerking aangegaan met performance poet Jules Deelder.

Thema’s zijn onder meer Rotterdam, Sparta, oorlog, muziek en drugs. Zijn gedichten lenen zich er bij uitstek voor niet alleen gelezen, maar ook gehoord te worden. Gauthiers composities en grafisch artwork kenmerken zich door een avant- gardistische inslag. Zijn stijl wordt beïnvloed door pop, rock en klassieke muziek. Voor zijn grafische werk laat hij zich inspireren door moderne en hedendaagse kunst. Totaal Loss bestaat uit een mix van luchtige en confronterende gedichten, die de variatie in Deelders werk ruimschoots eer aan doet en tegelijkertijd Gauthiers componeertalent in al zijn facetten benut. Wie ‘los’ wil gaan op poëzie en muziek, weet zich verzekerd met Totaal Loss alle hoeken van de kamer te zien. Gauthiers muziek-poëzietrilogie zal worden voltooid in een samenwerkingsverband met Arnon Grunberg, die hiervoor speciaal tien nieuwe gedichten zal schrijven.

Net als bij Dansen op Spijkers worden op Totaal Loss gedichten verweven met muziek, met het effect dat de poëzie klinkt als een lied. Ook is de uitgave voorzien van expressief en rijk binnenwerk, dat de bijzondere luisterervaring visueel complementeert. De combinatie van gedurfde poëzie en moderne muziek maakt de uitgave aantrekkelijk voor zowel literatuur- als muziekliefhebbers. Deelders poëzie is uniek in zijn soort, door de populaire, wrange thematiek en door de puntige en ritmische stijl die hij in zijn gedichten verwerkt. De saxofonisten Hans Dulfer en Benjamin Herman raakten ook geïnspireerd door het project en hebben een bijdrage geleverd aan twee composities.